הבינה המלאכותית נכנסת לחיינו בסערה והשפעתה גם בתחום הרפואה גדולה מאוד. יש לה את היכולת לאגד כמויות גדולות מאוד של מידע ונתונים ובכך להביא לשינוי של ממש בתחום הרפואה. רופאים כבר לא יצטרכו להיות אנשי מחשב והם יוכלו להתעסק ברפואה עצמה.
עם זאת למרות ההבטחה הגדולה שהיא מביאה איתה, חשוב לזכור שיש לה הגבלות: כאשר היא משתלבת בנקודה שבין הרופא למטופל קיים צד נוסף שהוא הצד האנושי ואותו הבינה המלאכותית עדיין לא מסוגלת לעשות. אין בכוחה את היכולת לגלות אמפתיה, סובלנות, אכפתיות או לזהות מאפיינים ספציפיים במטופל שהם לא רפואיים אלא אנושיים.
בתחום הרפואה חשוב לזכור שמדובר בבני אדם וכל מקרה הוא לגופו ולכל מטופל יש את הרקע הייחודי והמאפיינים הייחודיים שלו. "מה שנכון ל 80% מהמטופלים לא בהכרח רלוונטי למקרה ספציפי של מטופל אחר" טוען ד"ר אהוד מירון, וזאת הסיבה שהבינה המלאכותית יכולה לבוא רק לעזרת הרופא אבל לא במקומו.
הבינה המלאכותית תאפשר לרופא לזהות בעיות ומחלות אצל מטופלים בשלב מוקדם ולכן חלון הזמן שיעמוד לרשותו יהיה גדול יותר בשביל הטיפול, ודבר זה יגרום לתוצאות טובות יותר. חשוב לזכור שהבינה המלאכותית באה לעזור אבל בסוף הרופא הוא זה שמקבל את ההחלטות מול המטופל.